Bio – Leopold Geldtmeijer

Leopold Geldtmeijer (Poldy)

Een Indische Nederlander, singer-songwriter die vanaf 1965 rondtrekt met gitaar,banjo, stem en bluesharp.

Van de Waag van Cobi Schreijer * , de Folkclubs en kelders in o.a. Amsterdam (met o.a. N

Akoestische begeleiding

ippy Noya) en Utrecht(met o.a. saxofonist Gijs Hendriks), studenten sociëteiten, het Osnabrücker Folkfestival (naast o.a. Hans Theesink) vanaf 1967, radioprogramma’s (over o.a. Woody Guthry bij de K.R.O.) de Polydor studio’s in Hamburg, de “Sound Push” studio in Blaricum, de catacomben in Parijs en het Folkcentre (met o.a.Ben Brouwers) en de Muze in Antwerpen, de stranden van Barcelona en Biarritz, Festivals in Münster en Mons met o.a. Ferre Grignard, Wannes van de Velde, Derroll Adams (the Banjo man) en Youra Marcus en op de pleinen van Brussel.

Maakte platen(filmmuziek voor Monique van de Ven) in Nederland en Duitsland en speelt in het voorprogramma van Massada bij de lancering van hun tweede LP; “Pukul Tifa”in theater Gooiland.

Hij wordt uiteindelijk na: twee Kunstacademies (Utrecht en Gerrit Rietveld) een blauwe maandag op het Utrechts Conservatorium, het opzetten en ontwikkelen van de Creatieve- en Muziek-therapie op Sterrenberg(Ver. Johannes Stichting), honderden portretten getekend en geschilderd te hebben op de Pasar Malem Besar en andere evenementen in Nederland alsook op Place du Tertre in Parijs, de Sociale Academie “de Horst” en de Hogeschool van Amsterdam;

Maatschappelijk Werker(BA) in het Centrum voor Militaire Oorlogs-en dienstslachtoffers (de Basis).

En hij hangt zijn gitaar aan de wilgen.

Speelt nog wat bij en in gelegenheids-coverbands zoals in Almere met o.a. Jan de Hont en Maarten Tiggeler.

Dan is er bij Podium Waalwijk in 2006 een speciale dag ter nagedachtenis aan zijn neef Guus van Cleef, waar hij en Elrieke van Gelderen ook voor zijn uitgenodigd. Hier ontmoeten zij elkaar voor het eerst en spelen spontaan samen met o.a. Peter Sorg en Peer.

En Poldy pakt de muzikale draad weer op, maar niet meer alleen! Nu samen met Elrieke. En het eerste grote optreden na jaren was in Doorn samen met Elrieke en Ad de Peffer.

Verder spelen Elrieke en Poldy in o.a. het Eekhoornnest naast Magna Carta en in Sisters in Song (met Linda Simpson voormalig Magna Carta) in Nederland en Engeland van Plymouth, Winchester, Buxton, Barnoldswick tot en met in: Colne the Great British Rythm and Blues-Festival naast o.a. Bill Wyman en Mark Knopfler.

Inmiddels gepensioneerd maakt hij nog een enkele keer muziek met Elrieke en in de “Famous Blue Raincoat” compleet met Hans, en Marco.

*(Cobi Schreijer (Amsterdam, 25 april 1922 – Laren, 1 december 2005) was een Nederlandse zangereres van folkmuziek. Zij leidde in de jaren zestig in Haarlem de troubadours- en folkclub De Waag. Boudewijn de Groot, Ernst Jansz, Lenny Kuhr, Astrid Nijgh en Elly en Rikkert Zuiderveld begonnen daar hun loopbaan.)